Clar au ceva cu noi! Doi români, daţi jos din trenul de Amsterdam pentru că nu aveau bilet

Plecați în țări europene pentru o șansă la o viață mai bună, doi români au simțit gustul amar al străinătății la prima mână. Aflați în trenul Bruges-Amsterdam, aceștia au fost dați jos la Antwerp de un olandez fără inimă care, evident, ne consideră o națiune de mâna a treia, de parcă nu fi și noi membri ai UE.

„Este strigător la cer! În România am mers ani de zile fără bilet pe tren, pe autobuz, pe bac și nu m-a dat nimeni jos. Aici însă am simțit disprețul olandez personal de la acest controlor cu suflet de gheață. Știați că străinii nu zâmbesc niciodată? Așa și nenorocitul ăsta. Mi-am păstrat însă demnitatatea și nu m-am rugat de el să-mi vândă un bilet”, a declarat Liviu Stamate, unul din românii supuși discriminării din UE.

Discriminații au fost preluați pe peronul gării de poliția de căi ferate, care le-a întocmit un proces verbal și i-a amendat cu echivalentul salariului minim pe economie în România. „Ăsta e destinul nostru, al românilor, să fim oprimați de bogații Europei, care ne cer bani pentru orice”.

Scris de Ef
11 mai 2018 19:05
Citește mai mult despre: discriminare olanda romani

Alte articole

Vezi mai mult