Clarificare. Câinii au voie în baruri, dar oamenii nevaccinați nu

Noile reguli anti-Covid adoptate azi-noapte, pe înțelesul tututor. CNSU a luat decizia ca în baruri să nu mai permită accesul persoanelor nevaccinate, dar clarifică: câinii au voie! Evident, sunt reguli și pentru câini. Ei trebuie ținuți în lesă sau în ham și trebuie să fie și ei vaccinați cu schema completă, inclusiv antirabic la zi.

Pe lângă scanarea certificatului de vaccinare al stăpânului, se va scana și microcipul din ceafa câinelui, după care cei doi pot lua loc la masă. Polițiștii, inclusiv în civil, vor merge incognito prin baruri și vor verifica clienții de certificat și câinii de purici și vor aplica amenzi acolo unde e cazul.

Clienții care merg cu câinii în localuri sunt rugați să asmută câinii pe eventualii nevaccinați care îngreunează accesul, sau stau aiurea pe la ușă. Chiar și așa, decizia CNSU este fermă: ”Câinii vor trebui scoși din bar ca să-și facă nevoile. Sub nicio formă n-au voie în bar”. Barurile vor fi dotate obligatoriu cu boluri de apă și crănțănele pentru câini, dar și biciuri pentru nevaccinații care vor să intre.

Scris de Ionut
1 octombrie 2021 14:10
Citește mai mult despre: câini vaccin

Alte articole

Vezi mai mult