Clarvăzătoarea Baba Vanga a spus că următorul Mesia se va naşte în România

Clarvăzătoarea bulgară Baba Vanga a prezis că în ţara noastră se va naşte un nou Mesia. Ea n-a spus dacă trimisul, alesul, chiparosul, o să şi ajungă la vârsta maturităţii, cu tot sistemul sanitar de la noi.

Aşa, doar să te naşti, nu-i mare lucru, n-am întâlnit pe nimeni care să nu fi reuşit asta. Mai greu e să ieşi viu din maternităţile noastre. O să râdă Baba Vanga, dar mortalitatea infantilă este foarte mare în România. Şi toţi ştim că Mesii (sau care e pluralul de la Mesia) sunt fiinţe plăpânde, neînţelese, cu nevoie speciale.

Mă gândesc cu groază că săracului Mesia or să-i fure golanii senvişul în pauză, or să-l buzunărească în spatele şcolii. Că o să-şi ia pumni nu-i cine ştie ce, dar, într-un gest submisiv, fraierul o să întoarcă şi celălalt obraz. Oricum, o să-i treacă, până la 16 ani, o să înveţe şi el celebrul refren: “Eu n-am nimic cu ţiganii, dar…”

Băsescu se teme că următorul Mesia ar putea fi coopotat de PSD

Băsescu le-a recomandat părinţilor lui Mesia – oricare ar fi ei – să nu-l dea la şcoală, pentru că şcoala românească scoate numai tâmpiţi. Şi chiar nu ne permitem să fim conduşi în continuare de oameni bătuţi în cap. Preşedintele a mai spus că, dacă-l prinde pe Mesia într-o sală de clasă, îi rupe picioarele.

Bine, asta a fost reacţia publică a lui Băsescu. Mircea Badea şi Ciutacu susţin că preşedintele, temându-se de concurenţă la conducerea ţării, a ordonat să fie arşi toţi pruncii din salonul de nou-născuţi al maternităţii Giuleşi.

Mugur Isărescu pare singurul care a înţeles ce-a vrut să spună Baba Vanga: “Într-adevăr, se va naşte un Mesia care ne va scăpa de datoria externă. Acum, că ne-am împrumutat la FMI, suntem datori vânduţi. El o să ramburseze împrumutul şi-o să ne redea libertatea. Desigur, astea-s nişte legende, la fel de bine s-ar putea să nu mai dăm niciodată înapoi toţi banii ăia…”

Analizând spusele Babei Vanga, teologii din toată lumea spun că noul Mesia va da dovadă de umilinţa supremă. Născându-se român, ca membru al unui popor de tot râsul, care n-a reuşit nimic de-a lungul istoriei în afară de inventarea stiloului, Mesia ne arată tuturor că poţi urca la cer chiar dacă porneşti de foarte jos.

Ce n-a spus Baba Vanga – şi o spunem noi – e că Mesia va emigra în Franţa la vârsta de 21 de ani. El va rămâne în istorie doar ca Mântuitor francez de origine română, ceea ce, sincer, mai mult de frustrează.

Scris de TNR
30 noiembrie 2010 14:11

Alte articole

Vezi mai mult