Claxonatul interzis pe Valea Oltului, să nu fie treziți drumarii care dorm de prânz

Modificare de ultimă oră la Codul Rutier, prin Ordonanță de Urgență. Șoferii care circulă pe Valea Oltului riscă amenzi uriașe dacă fac greșeala de a claxona în zonele de pe Valea Oltului unde se lucrează, pentru a nu deranja drumarii care dorm la prânz. Șoferii sunt avertizați că în zonă sunt montați senzori de zgomot și dacă nivelul trece de 8 decibeli, adică o șoaptă, amenda se dă automat.

Șoferii care staționează ore în șir la semaforul de la Boița sunt avertizați să oprească motoarele, pentru că drumarii nu vor să inspire noxe atunci când își fac siesta. ”Vă rugăm să ne tratați cu respect. Avem nevoie de somn pentru a munci în continuare la sutele de șantiere de infrastructură din țara asta”, spune Robert Acrișor, șef de șantier.

Ca să nu deranjeze inutil, șoferii sunt sfătuiți să-și împingă mașina pe distanța de 20-30 km cât stau la semafor și să-i ajute mai ales pe șoferii de TIR sau de cisternă la împingerea lor. Ordonanța privind interzicerea claxonului pe Valea Oltului cuprinde și obligația șoferilor de a le acorda drumarilor primul ajutor, în cazul în care văd că au uitat să pună dopul la petul de bere, sau dacă observă că le intră vreun gușter în gură în timp ce sforăie lângă lopeți.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
19 mai 2023 14:56
Citește mai mult despre: claxon drumari șantier Valea Oltului

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult