Clownul Soprano, un film despre realitatea dură a lumii circului

Acțiunea filmului se petrece în peisajul ireal al circului italian, o lume foarte ciudată și cu multe chestii anapoda. În mod clar, dacă vrei să faci circ de performanță trebuie să fii tip dur și să calci pe cadavre. Bătrânii circului au ei o vorbă: circul nu iartă pe nimeni.

Personajul principal al filmului este clownul Toni Soprano, un om de o afaceri cu o moralitate îndoielnică. Din cauza dificultăților materiale specifice meseriei de clown, el este silit de împrejurări să treacă în ilegalitate pentru a-și proteja familia de râsul lumii. Însă cineva îi află secretul și încearcă să-l șantajeze, așa că Toni lasă rușinea de-o parte și-l lovește pe acesta la operație.

De aici, lucrurile iau o întorsătură dramatică. Înscenarea este descoperită de agenții Circului se Stat, iar Toni va trebui să facă multe giumbușlucuri pentru a scăpa cu viață. În final, descoperim că pentru Toni imaginea de clown este doar o mască în spatele căreia se ascunde un criminal ca toți ceilalți: timid, complexat, care are nevoie de aprobarea celorlalți.

Scris de TNR
12 decembrie 2010 11:12

Alte articole

Vezi mai mult