Clujenii alungă ungurii din oraș, să facă loc pentru turiștii care vin la Untold

Pregătiri pentru cel mai mare festival din România. Orașul Cluj-Napoca este în fierbere, pentru că sunt alungați din oraș ungurii, ca să fie suficiente locuri de cazare pentru turiști. Locuitorii cu cel puțin un părinte maghiar au fost invitați politicos să meargă altundeva pe perioada festivalului, ”pentru că noi avem treabă”, potrivit comunicatului Primăriei Cluj-Napoca.

”Oricum n-aveau ce căuta în oraș. Nu înțeleg de ce comentează, după ce i-am tolerat atâtea sute de ani. Ar putea să facă un mic efort o săptămână-două, cât ține festivalul și să plece. De ce nu profită de această vacanță pentru a-și vizita rudele din Ungaria sau din Mongolia?”, întreabă retoric Flaviu Rusu, român din Cluj.

Ungurii au fost rugați să lase cheile caselor în cutiile poștale. Locuințele ungurilor vor fi închiriate în sistem Airbnb și banii vor sprijini economia locală, mai ales întreprinzătorii. ”Dacă au nevoie de bani să ceară de la stăpânul lor Orban Viktor din Budapesta, că le dă el”, spune Anais Rus, româncă din Cluj.

Clujenii au considerat că n-are sens ca turiștii să arunce banii pe hoteluri, când pot sta în casele ungurilor și banii să ajungă la bugetul local. Ungurii au fost chiar îndemnați să nu se grăbească cu întoarcerea: ”Poate v-a fost dor de locurile natale, poate vă deranjează zgomotul, concertele. Stați acolo și vă hodiniți oleacă”, a comentat Avram Gherău, român din Cluj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 septembrie 2021 17:52
Citește mai mult despre: cluj unguri Untold

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult