E clar, Clujul rămâne orașul cel mai cool din România. După multe alte premiere naționale, acum orașul de la poalele Feleacului se laudă că e primul din România care a inversat exodul creierelor. ”Cum au făcut clujenii asta? Foarte simplu: acum aduc doar proști în oraș”, a explicat reputatul sociolog Decebal Popescu.cluj_aduce_prosti.jpg

”Și”, a continuat sociologul, ”nu mai aduc proști doar din zonele tradiționale, restul Transilvaniei, Secuime, Moldova sau Oltenia, ca până acum. Nu, acum au început să aducă proști inclusiv din București. Ceea e oarecum firesc, că și Clujul a trimis de-a lungul timpului o grămadă de proști la București.”

Sociologul a oferit și câteva exemple extrem de grăitoare în acest sens. ”În Cluj vin oameni care plătesc și 500 de euro pe-o chirie în Mărăști sau Mănăștur, ba chiar și-n Iris. Iar ăștia ce tot vin în oraș se implică și civic în tot felul de proiecte, dar unul n-a cerut până acum dărâmarea statuii lui Avram Iancu, odioșenia aia sinistră făcută de Funar. Deci nu-s deloc inteligenți ăștia de s-au mutat în ultima vreme în oraș”, crede Decebal Popescu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Wednesday, 08.05.2019 08:41 Social

National Cinematografic