Clujul se laudă că a inversat exodul creierelor: “Acum aducem proşti!”

E clar, Clujul rămâne orașul cel mai cool din România. După multe alte premiere naționale, acum orașul de la poalele Feleacului se laudă că e primul din România care a inversat exodul creierelor. ”Cum au făcut clujenii asta? Foarte simplu: acum aduc doar proști în oraș”, a explicat reputatul sociolog Decebal Popescu.

”Și”, a continuat sociologul, ”nu mai aduc proști doar din zonele tradiționale, restul Transilvaniei, Secuime, Moldova sau Oltenia, ca până acum. Nu, acum au început să aducă proști inclusiv din București. Ceea e oarecum firesc, că și Clujul a trimis de-a lungul timpului o grămadă de proști la București.”

Sociologul a oferit și câteva exemple extrem de grăitoare în acest sens. ”În Cluj vin oameni care plătesc și 500 de euro pe-o chirie în Mărăști sau Mănăștur, ba chiar și-n Iris. Iar ăștia ce tot vin în oraș se implică și civic în tot felul de proiecte, dar unul n-a cerut până acum dărâmarea statuii lui Avram Iancu, odioșenia aia sinistră făcută de Funar. Deci nu-s deloc inteligenți ăștia de s-au mutat în ultima vreme în oraș”, crede Decebal Popescu.

Scris de TNR
8 mai 2019 08:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult