CNA interzice reclamele la Roşia Montană deoarece sugerează că românii ar vrea să muncească

În şedinţa de azi Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis difuzarea spoturilor Roşia Montană Gold Corporation deoarece, spun membrii CNA, acestea sunt mincinoase, sugerând că românii vor să muncească cu orice preţ. „Au întrecut orice limită afirmând în mod deschis că în ţara asta există oameni care nu vor altceva decât să muncească”, a declarat un membru al Consiliului.

„Le treceam cu vederea dacă spuneau că românii vor să stea vreo 4 ore rezemaţi într-o lopată, să doarmă niţel în roabă, să vorbească cu nevestele la telefon o oră, să-l înjure pe şef şi să muncească 10-15 minute, după care să se plângă că nu câştigă cât merită. Din păcate, ceea ce prezintă aceste reclame nu poate fi catalogat decât drept publicitate mincinoasă, ba chiar defăimătoare pentru români.”

CNA a fost sesizat în acest caz de mai multe ONG-uri care militează pentru salvarea Roşiei Montane şi pentru dreptul oamenilor din zonă de a sta degeaba acasă. Activiştii au tras un semnal de alarmă asupra faptului că investitorii străini care au venit în România în ultimii ani au un plan diabolic de a angaja oamenii din zone defavorizate, precum Apusenii sau Vasluiul. Şeful unui ONG explică: „Companiile încearcă să manipuleze opinia publică astfel încât lumea să ajungă să creadă că există români care ar vrea să muncească şi abia aşteaptă companii străine care să le ofere un serviciu. E cel mai perfid atac la adresa poporului ăsta pe care l-am văzut vreodată”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 iulie 2012 13:07

Alte articole

Vezi mai mult