CNA somează producătorii de E.Coli să nu-și mai facă reclamă mascată

Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a autosesizat privind difuzarea reclamelor şi a ştirilor plătite despre bacteria E.Coli. Potrivit CNA, toate materialele de presă despre E.Coli încalcă grav regulile de informare corectă a publicului, făcând reclamă mascată unei bacterii ca toate celelalte.

CNA solicită producătorilor de E.Coli să specifice clar din ce categorie face parte produsul infestat, pentru a elimina confuziile. „Consumatorii au dreptul să ştie exact dacă produsul infestat cu E.Coli conţine și alte E-uri periculoase, ca să nu aibă surprize. Oricine are dreptul să știe dacă boala pe care o conctractează este una ecologică sau, dimpotrivă, contractarea ei prezintă și unele riscuri”, mai precizează comunicatul de presă.

În altă ordine de idei, CNA atenţionează și că prezentarea E.Coli în audiovizual încalcă grav normele ortografice ale limbii române. „Corect este ‘Sunt.Coli’, pentru că avem deja mai multe cazuri de îmbolnăvire. Acum, dacă niște oameni au o boală incurabilă asta nu e o scuză să zicem la televizor ‘Ei merge la spital degeaba, că oricum moare de boală.’”

Autor: Harald
(Apatrid)

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
20 iunie 2011 17:14

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult