Colindătorii pregătesc oferte low cost: Pentru mandarine şi nuci, o cântăm pe aia cu “Crucea mă-tii”

Criza economică nu-i lasă reci pe colindători, care au pregătit o ofertă low-cost pentru toţi românii care nu-şi permit să le ofere bani gheaţă! Iarna aceasta, colindătorii spun că vor primi cu drag mandarine, nuci şi covrigi, intonând în schimbul acestora colinde îndrăgite precum “Crucea mă-tii”, “Steaua mamii voastre de sărăntoci” sau “O, ce chitros”.

“Mulţi români de la oraş ni s-au plâns că n-au bani de dat la colindători, sugerând că aceştia ar trebui să accepte şi dulciuri, colaci şi fructe, ca pe vremea bunicilor. În mod normal, n-avem ce face cu aşa ceva, nu poţi merge la păcănele cu mandarine. Dar capitalismul nu trebuie să ne văduvească de suflet, boss”, spune Victor Rolcea, lider de sindicat al colindătorilor bucureşteni.

În cadrul celui mai recent congres al interpreţilor de colinde, aceştia au conceput câteva melodii “scurte, dar pline de iubire, inspirate din folclorul românesc autentic”, în care predomină simbolul mamei, alăturat deseori cu al crucii, bisericii, cepei sau Paştelui.

“Dacă tot ne-au deschis uşa, să le aducem şi noi magia sărbătorilor în casă. Să-i facem să simtă, chiar dacă sunt mai săraci, că au şi ei foarte multă carne în frigider”, a adăugat şeful colindătorilor.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
18 decembrie 2013 23:12

Alte articole

Vezi mai mult