Deși a stat aproape neschimbată două milenii în Roma, columna lui Traian va întra în curând într-o serie de reparații capitale. Arhitecții și istoricii lucrează și la o serie de modificări ale basoreliefului, pentru a corespunde cu informațiile prezente în manualele alternative de istorie din România.
decebal-invinge.jpg
„Vor fi câteva modificări, mici, nu foarte importante. De exemplu Decebal nu se mai sinucide, pentru că este un gest necreștinesc, ci continusă să se lupte cu legiunile romane pe care le nimicește. Apoi dacii cuceresc imperiul Roman și-i învață pe locuitorii acestuia limba latină, până atunci romanii vorbind doar prin semne”, a declarat Ricardo Andreea Macarone, șeful echipei de restauratori.

Experții spun că în acest fel columna va reflecta realitatea istorică. „Războaiele începute în urmă cu 2000 de ani nu s-au încheiat nici acum, ba chiar se pare că pierdem, pentru că vedem că tot mai mulți daci fac tabere în apropiere de Roma. Se pare că se pregătesc de asaltul final”, a declarat un cunoscut istoric european.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Thursday, 04.09.2014 13:43 Social

National Cinematografic