Construcția autostrăzii Comarnic-Brașov ar putea fi amânată pe termen nedefinit după ce muncitorii care lucrau în zonă au descoperit o serie de munți de mari dimensiuni, care fac extrem de dificilă lucrarea. Aparent, formațiunile geologice sunt protejate de lege și nu putem accesa finanțare de la Uniunea Europeană.

autostrada-comarnic-brasov-munti.jpg

„Vorbim de un tronson de aproape 60 de kilometri plin de munți extrem de vechi, cel mai probabil se află aici de mii de ani. Dacă vrem să trecem pe aici va trebui să mutăm o parte din acești munți în alte zone ale țării, unde să crească în continuare în condiții optime”, a declarat Vlad Stoenescu, director în CNAIR.

Autoritățile analizează acum diverse variante pentru mutarea munților sau găurirea lor pentru a face loc pentru autostradă. „O soluție bună ar fi să așteptăm un pic să se mai tocească de la vânt și praf, cum s-a întâmplat în Dobrogea, și după aceea vom putea trage autostrada fără griji pe-aici”, spun oficiali CNAIR. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 21.01.2020 14:37 Social

National Cinematografic