Comercianții de pepeni din Baia Mare au construit un zid de lubeniță pentru a se apăra de țigani

Vânzătorii de pepeni din Baia Mare au fost acuzați de rasism după ce au construit un zid de lubeniță în jurul blocurilor de lângă piață, locuite de țigani. Edilii locali au dat și ei o mână de ajutor. Primăria le-a asigurat comerianților cimentul și muncitori care să se ocupe de execuția lucrării. În numai trei zile, zidul de pepeni a fost gata, iar țiganii n-au mai putut intra în piață pentru a-și face de cap.

Un timp, comercianții au avut parte de liniște, dar acum situația s-a schimbat. “Văd că țiganii au început să fure zidul pe bucăți, felie cu felie. Bagă cuțitul în zid și-l mănâncă. N-am mai văzut așa ceva, ” povestea la un moment dat un vânzător venit tocmai de la Dăbuleni.

În prezent , zidul e plin de găuri și stă să se dărâme. N-a mai rămas din el decât cimentul întărit și câțiva pepeni mai păliți, care n-au fost buni nici măcar pentru cai.

“Îmi pare rău că zidul n-a ținut prea mult, dar se apropie sfîrșitul sezonului și nu mai avem nevoie. Până la urmă, ne-am făcut treaba cu el. Am reușit să-i oprim pe țigani să ne fure din pepeni.”

Scris de TNR
30 iulie 2011 09:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult