Comisia pentru Egalitate de Şanse a decis: anul ăsta trebuie să-i dăm şi porcului un cuţit

România s-a alăturat în sfârșit valorilor europene și Cartei Verzi 2050 în urma unei decizii a Comisiei pentru Egalitate de Șanse de pe lângă Ministerul Dezvoltării. Conform acestei decizii, anul acesta va trebui să dăm și porcului un cuțit, ca să aibă șanse egale cu noi când încercăm să-l tăiem.

„Este destul de evident că răul pe care l-a produs omul asupra naturii a fost făcut pentru că era superior și avea unelte! Dar acum, pentru că și porcul e o ființă cu tot atâtea drepturi ca și noi să trăiască pe pământ, vrem să vedem care pe care. Există și dreptul porcului ca de crăciun să pună pe masa copiilor niște ceafă de om, costițe și poate și niște jumări”, a declarat președintele comisiei, domnul Ion Mănăilă.

Specialiștii estimează că se vor da lupte dure în următoarele zile când se va purcede la tăierea porcilor. „Suinul are un avantaj dacă stăm să ne gândim bine, că el nu e beat când începe operațiunea. Asta l-ar putea face mai agil decât mujicii trotilați care îl aleargă prin bătătură”, a explicat specialistul în politici publice Sorin Ioniță.

Scris de Ef
14 decembrie 2019 13:12
Citește mai mult despre: porc

Alte articole

Vezi mai mult