Compromis pe Educaţie. Învăţământul rămâne gratuit, dar elevii lasă profului un bacşiş după oră

Declarațiile făcute de ministrul Comunicației, Marius Bostan, în privința educației gratuite continuă să facă valuri. La nivelul Ministerului Educației s-a constituit deja o comisie care să evalueze ipotezele formulate și să găsească o soluție care să mulțumească pe toată lumea. O variantă luată în calcul este cea a bacșișului pentru profesori.

„Cu toții știm că dascălii sunt prost plătiți și nu sunt motivați. Din păcate execuția bugetară nu ne permite o mărire de salariu așa că am ales o variantă de compromis. Elevii vor putea, la finalul orei, să lase un bacșiș profesorului dacă sunt mulțumiți de felul în care a predat. Un leu, doi lei, se-adună și cadrul didactic se simte astfel apreciat”, a declarat un reprezentant al ministerului Educației.

Bacșișurile profesorilor nu vor fi impozabile și rămâne la latitudinea școlilor cum vor încasa acești bani. Ori se dă bacșiș general, și împart profesorii la cancelarie la finalul orelor, ori fiecare profesor încasează individual bacșișul în funcție de performanțe și farmec.

Scris de Eftimie
1 iulie 2016 10:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult