Compromis pentru bugetari. Nu li se taie salariile, dar vor fi forțați să vină la muncă

Gaura din bugetul României trebuie astupată, iar asta presupune sacrificii dureroase, declară experții în economie. Totuși, nu va fi vorba de reduceri de salarii, confirmă surse din Guvern, ci de ceva aproape la fel de dureros, dacă nu chiar mai dureros: bugetarii vor fi forțați să vină efectiv la muncă.

Cei mai mulți bugetari sunt scandalizați de această măsură și amenință că intră în grevă japoneză de acasă. ”Prezența mea la muncă după atâția ani în care nu am fost deloc echivalează cu tortură. Dați-ne măcar șansa să ne adaptăm, să venim și noi câte o oră-două, să vedem cum ne descurcăm și dacă merge să avem un program de maxim patru ore pe zi, dar să muncim doar trei zile pe săptămână”, susține Robert Acrișor, directorul direcției resurse umane din CNAS.

Alți bugetari spun că în condițiile în care vor fi nevoiți să fie prezenți fizic la muncă se va impune o creștere salarială substanțială: ”Vă dați seama că dacă am 8000 lei pe lună și nu fac nimic, dacă chiar aș face ceva, ar trebui să vină și statul cu un bonus. Așa, ce motivație am să muncesc?”, spune Robert Acrișor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 aprilie 2023 12:52
Citește mai mult despre: bugetar program salarii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult