Concurs TNR: Moş Gerilă, violatorul de babe

Fapta s-a petrecut in iarna anului 1988 – o farsa cu dichis a tatului impotriva mea si a bunicii. Eu eram pedepsit findca am spart geamul administratorului. Tata imi jurase ca daca il vede pe Mosu’ si nu pleaca, il ia de barba. Impotriva bunicii avea datorii vechi fiindca de ziua lui mancase o prajitura cu frimituri din dop de pluta-provoaca o mancarime groaznica undeva:)) Noi eram o familie care incerca foarte tare sa tina vii spiritualitatea si magia sarbatorilor, in tot iadul acelor ani, cu ce puteam.

 

Intriga incepe cand tata ii spune bunicii ca a auzit ca prin cartier umbla un bolnav mintal deghizat in Mos Gerila si intra in casele batranilor furandu-le obiecte. Trec cateva zile timp in care a obisnuit-o cu zvonul si a dezvolatat-o: „Ai auzit? Militia il caut findca ca a violat o baba!” Bunica incepuse sa creada tare povestea,fiindca tata ii aducea tot timpul aminte si o pregatea psihic.Eu nu stiam nimic de planul sau, eram foarte suparat ca vrea sa il bata pe Mosu’.

 

Si in seara de 24, parintii mei merg chipurile la o vizita, aproape.La 1 minut intra peste noi un Mos Gerila ciudat, care tipa si gesticula ca un nebun si intreaba unde sunt banii. Bunica a inceput sa tipe si sa tremure, m-a tras repede langa ea, si ne-am incuiat pe balcon. Acolo a pus mana pe o coada de grebla si-i striga „Pleaca mai omule, ca te palesc! Lasane-n pace! Sariti !!!” Vocea ei era chiar disperata, eu dezorientat si plangeam fiindca si bunica vroia sa il bata. Cand buni incepuse sa strige chiar isteric, si se auzea pe toata strada, el a iesit din casa si imediat apar parintii mei razand cu lacrimi. Printre hohote de ras tata imi zicea ca l-a prins pe Mosu in scara blocului si l-a gonit. Bunica se schimbase la fata si a inceput sa ii „ureze” lui tata multa sanatate si caldura prin iad, findca era s-o omoare de inima.

 

Mosul era un prieten de familie si vecin. Cu acest prilej mi s-a explicat ca nu prea exista Mos Craciun….dar a doua zi pe 25 i-am aratat dovada ca EXISTA si ca mi-a lasat si un mic cadou. Intre timp, bunica s-a dus in anul urmator – anul asa zisei revolutii…sarbatorile de atunci au fost altfel si comercialul a cuprins sarbatorile.

Text trimis de Frige Mihai

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
23 noiembrie 2009 10:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult