Condiţii medievale într-o bucătărie bucureşteană: ”Nici măcar cartofii nu erau semipreparaţi”

Cea mai recentă razie OPC în Bucureşti a scos la iveală nereguli grave în bucătăria unei firme specializate în livrarea de alimente. Potrivit inspectorilor, condiţiile descoperite erau “de-a dreptul medievale”, nici măcar unul dintre ingrediente nefiind semipreparat.

“Dacă vă puteţi imagina, aveau cartofi pe care îi curăţau de mână. Ca acum o mie de ani”, a descris situaţia purtătorul de cuvânt al OPC, Decebal Popescu. “Cartofi crescuţi în pământ, într-o capitală europeană a secolulului 21! Până şi animalele primesc mai multe chimicale.” În plus, bucătarii nu aveau ţigara aprinsă în colţul gurii sau şliţul desfăcut şi erau forţaţi să poarte mănuşi, dar şi accesorii pentru cap, menite să împiedice căderea părului în mâncarea preparată. “Probabil că patronul, un capitalist fără scrupule, voia să păstreze tot părul pentru el.”

Deşi numele societăţii comerciale care îşi privează clienţii de aditivi şi hormoni nu a fost divulgat, surse anonime speculează că ar fi vorba despre Pizzicato, un producător care, potrivit OPC, “periclitează de mult afacerile concurenţei, promovând în mod neloial alimentele naturale”.

Articol recomandat de Pizzicato!

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

26 septembrie 2012 16:09

Alte articole

Vezi mai mult