Ungurii, atât cei din România cât și cei din Ungaria, trăncănesc încontinuu despre tratatul de la Trianon, dar câți l-au citit cu adevărat? Ei bine, acesta prevede nu doar că putem lua de la unguri teritoriu ci și absolut orice conform cotelor stabilite, de la kurtos la apartament. 

kurtos_taiat_jumate.jpg

„În urma Primului Război Mondial, în care imperiul austro-ungar, vetust și retrograd, rușinea Europei, a fost în sfârșit eliminat, s-au stabilit niște lucruri. Unul dintre acestea a cotele de proprietate pe care trebuie să le luăm înapoi de la unguri pentru că au fost nesimțiți în istorie. Cota cea mai mare a aparținut românilor, 50%, dar și slovacii, germanii, sârbii, croaqții și chiar austriecii au primit câte o cotă. Această cotă nu se referea doar la teritoriu, citiți cu atenție documentul”, explică reputatul istoric Decebal Popescu.

Mai exact, deși noi putem lua 50% din kurtos, 10% pot lua și slovacii, ba chiar și bulgarii pot rupe o bucățică. Tratatul prevede că dacă ungurul comentează când se întâmplă asta poți să-l tragi de mustăți și să-i aduci aminte ce pățește dacă nu e politicos cu vecinii. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 11.04.2019 14:23 Social

National Cinematografic