Conform unor studii recente, Iisus putea face 40 de flotari într-o mână

„Cât de puternic era Iisus? Ar fi putut bate un centurion roman dacă o făceau parte-n parte?” Acestea sunt întrebările la care a dorit să răspundă un grup de cercetători de la universitatea Yom Kipur din Rishon LeZion. Concluziile nu au fost foarte surprinzătoare: se pare că Iisus era destul de puternic.

„În primul rând tatăl Său lumesc era tâmplar, deci tânărul Iisus era obişnuit cu muncile grele. Avea forţă în antebraţe, în triceps, în umeri. Dacă nu ar fi fost un pacifist convins, Iisus ar fi putut să iasă cu bine cam din orice încăierare. Practic, putea face peste 40 de flotări într-o mână şi împinge lejer 200 de kile cu bara de la piept”, spune Kwisatz Haderach, şeful echipei de cercetători.

„Din ce ştim noi din Biblie, Iisus a sărit o singură dată la bătaie, când a văzut negustori pe treptele templului. N-aş vrea să fiu în pielea poporului care încă face comerţ în Casa Domnului. Când se va întoarce pe pământ, mai mult ca sigur că le mută dinţii din gură”, a mai completat Haderach.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 ianuarie 2013 11:01

Alte articole

Vezi mai mult