Congres al bacteriilor intraspitaliceşti, cu tema „Septicemia, încotro?”

Bacteriile şi microbii care până mai ieri locuiau în condiţii mai mult decât decente în Spitalul CFR 2 din Bucureşti riscă acum să ajungă pe drumuri. Dată fiind închiderea mai multor secţii din spital ca urmare a îmbolnăvirii prim-solistei Teatrului de Operetă Amalia Antoniu, un congres fulger cu tema „Septicemia, încotro?” a fost organizat în acest week-end de Asociaţia Bacteriilor Intrapitaliceşti din România.

Primul a luat cuvântul liderul asociaţiei: „A fost o greşeală din partea nostră. Eu am avertizat în repetate rânduri populaţia de bacterii să nu se atingă de Amalia Antoniu, că e persoană publică şi există riscul ca, din cauza ei, protectorul nostru, directotul spitalului, să fie dat afară. Regret să spun că am avut dreptate, dar chiar aşa a fost. Dacă ne făceam dambalua doar pe pacienţi simpli, nimic din asta nu s-ar fi întâmplat. Directorul nostru ar fi fost şi acum în fucnţie şi toată lumea ar fi fost fericită.”

„E nevoie de mai multă organizare. Intenţionăm să facem un ghid al bolnavilor nepericuloşi. Avem internetul la dispoziţie, nu cred că e greu să dai un search pe Google cu numele pacientului înainte de a-l ataca. Dacă primim zero rezultate, înseamnă că e un pacient care nu ne pune activitatea în pericol” a precizat vicele bacteriilor.

Cu toate acestea, populaţia de bacterii intraspitaliceşti este cu moralul la pământ. „Acum ce-o să facem, am ajuns pe drumuri?!? Dacă nu găsim nişte gazde primitoare în cel mai scurt timp posibil, populaţia nostră va fi decimată” a spus cu amărăciune o bacterie instraspitalicească care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
26 aprilie 2010 09:46

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult