Control la Spitalul Socola, unde un pacient scrie pe Facebook de 6 ani folosind identitatea lui Lucian Mîndruţă

Autoritățile au anunțat în repetate rânduri că pacientul 0 de la spitalul Socola, cel care scrie pe internet sub numele Lucian Mindruta, nu are nici o legătură cu jurnalistul Lucian Mîndruță, retras din activitate în urmă cu 10 ani. Adevăratul Lucian Mîndruță locuiește de mai mulți ani în Spania, unde este bucătar la un restaurnat din provincia Pamplona.

„Orice om cât de cât rațional își dă seama că omul care postează acolo este instituționalizat într-un spital de profil. Acesta a avut accese de schizofrenie bipolară, de exemplu când a anunțat că are o mitralieră la unitatea militară 1849 din Ploiești și că e pregătit să apere țara de ruși cu ea. Cine a făcut armata știe că nu există asemenea unitate militară și, chiar de ar fi, nu s-ar chema la arme rezerviștii trecuți de 50 de ani”, a explicat un oficial al Institutului de Psihiatrie Socola Iași.

De obicei pacientul 0 nu este periculos, câteodată uită asistentele medicale să-l supravegheze când își ia pastilele și acesta le palmează, apoi evadează din spital și face marșuri cu bicicleta prin țară sau în afara ei. „Nebunii sunt foarte fascinanți și manipulativi, e normal să se întâmple așa. Nu-l băgați în seamă, el zice că are și iaht, e clar că nu știe pe ce lume trăiește, ce jurnalist e ăla care are bani de iaht? Are și momente de luciditate, când își dă seama că e ceva la mijloc, și-atunci e preocupat de știri false. Nu le știe dar le potrivește”.

Autoritățile au pornit o anchetă pentru a afla cine din conducerea Spitalului de Psihiatrie a permis ca pacienții să scrie fără supraveghere pe rețele sociale.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

8 mai 2017 15:05
Citește mai mult despre: facebook Mindruta

Alte articole

Vezi mai mult