Îngrijorat de faptul că tot mai mulți locuitori ai județului Buzău neagă că sunt moldoveni, Ministerul Sănătății a decis să ia măsuri. Astfel, o echipă specială de psihiatri se va deplasa în Buzău, ca să discute cu absolut toți locuitorii județului, urmând ca cei care nu recunosc că sunt moldoveni să fie internați, fără excepție.
 
buzau_nu_e_moldova.jpg”S-au înmulțit alarmant cazurile grave în Buzău”, explică Decebal Popescu, reputat medic psihiatru. ”Nu doar că nu recunosc că sunt moldoveni, dar mulți au început să devină agresivi când le spui că sunt moldoveni. Alții sunt în stare chiar să se abțină de la băutură cu zilele, doar ca să demonstreze că nu sunt moldoveni. Au apărut chiar și unii care beau apă și spun, culmea!, că le place. Moldovenii din Buzău efectiv au luat-o razna.”
 
Autoritățile nu exclud izolarea completă a județului. Astfel, dacă în câteva luni buzoienii nu își asumă identitatea de moldoveni, tot județul va intra în carantină. ”Nu vrem să riscăm contaminarea moldovenilor din județele vecine, să înceapă și ei să se creadă munteni, dobrogeni sau ardeleni. Că olteni nu vor nici unii să se creadă, din motive evidente”, spune Decebal Popescu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Saturday, 29.11.2014 04:01 Social

National Cinematografic