Controversat! Programul „Prunele şi laptele” a lăsat sute de şcoli fără elevi

Gândit ca o alternativă fără gluten la programul „Cornul şi Laptele”, programul „Prunele şi Laptele” nu a avut succesul scontat, mulţi elevi renunţând la şcoală cu zilele, odată ce a fost puşi să treacă la noul regim. Dacă la sat situaţia este mai puţin gravă, şcolile din oraşele în care s-a introdus programul pilot sunt de-a dreptul pustii.

„Chiar din prima zi, după pauza mare, 20 din cei 25 de elevi din clasă au cerut învoire să meargă până la toaletă. Restul de 5 au rezistat încă o oră. La finalul săptămânii nu mai venea nimeni la şcoală, veneau doar părinţii cu scutiri, că nu poate copilul să vină, că n-a ieşit din baie”, a explicat unul din profesori.

Pe de altă parte, efectele pozitive nu pot fi ignorate: „Copii care făceau câte o oră până acasă, mai ales la sate, ajung acum în maxim 15 minute. Am observat că până şi cei mai leneşi din clasă aleargă ca nişte gazele, scot nişte performanţe de invidiat”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
7 februarie 2014 11:02

Alte articole

Vezi mai mult