Copacii fără stăpân terorizează Bucureştiul

Cetăţenii capitalei au ajuns la limita disperării din cauza arborilor comunitari. Mai multe ONG-uri militează pentru salvarea copacilor fără stăpân, care s-au înmulţit peste măsură în ultima vreme. Stau pe marginea drumului, se adună în grupuri şi nimeni nu le dă o cană de apă. Uneori mai vezi câte o pensionară sufletistă care le pune un castron cu apă la rădăcină, pentru că îi e milă de ei. „Bieţii copaci nu au nicio vină”, ne spune doamna Sofica. „Eu am trei acasă.”

Însă nu toţi bucureştenii sunt atât de toleranţi cu copacii vagabonzi.  Rică Stamate, administrator de bloc: „Copacii comunitari au devenit de nesuportat. Toată noaptea fac gălăgie, foşnesc la lună, fac mizerie pe jos de ţi-e silă să mai ieşi din casă. Nu vă mai spun că se polenizează în plină stradă, de se uită copiii la ei. Mulţi sunt şi agresivi, te atacă ziua în amiaza mare. Dacă nu eşti atent când mergi pe stradă, îţi sar la gât, nu altceva.”

O soluţie ar fi adăposturile, dar Primăria nu reuşeşte să strângă copacii de pe străzi, pentru că fug. Sorin Oprescu se declară neputincios în faţa acestei situaţii. „Toate adăposturile sunt suprapopulate, avem mii de arbori şi arbuşti în captivitate. De vină sunt oamenii, că nu-şi castrează copacii din curte şi când se înmulţesc le dau drumul pe stradă.”

Scris de TNR
20 mai 2011 12:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult