Corcoduşe, zarzăre, gorgoaze, rogodele - oricum le-ai spune, copiii din ziua de azi n-au auzit niciodată de ele! În această dimineaţă, un puşti de 5 ani din cartierul bucureştean Titan a văzut pentru prima oară un pom încărcat cu corcoduşe, dar a crezut că sunt tot nişte decoraţii kitschoase atârnate de oamenii lui “Tanti Firea”.

copil_uimit_de_corcoduse.jpg

“Mă plimbam cu Tomiţă de mână când, în spatele unui bloc, a văzut un pomişor plin cu corcoduşe roşii”, povesteşte Geta Popescu, mama copilului. “A început să strige: ‘mami, mami, uite decolaţiile’, a pus tanti Filea decolaţii! A trebuit să-i explic că nu sunt globuri şi nici beculeţe, ci un fel de prune mai mici care cresc direct în pom şi se mănâncă. Ba chiar am cules una şi i-am dat-o s-o guste. Să fi văzut ce uimit era!”

Primăria Capitalei le atrage însă atenţia părinţilor că, cu ocazia Zilelor Corcoduşei (1-3 iulie), mai mulţi copaci nefructiferi din Bucureşti, de exemplu tei sau plopi, vor fi împodobiţi cu corcoduşe artificiale din polistiren şi sclipici. Consumul acestora nu este recomandat.Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 28.06.2017 15:07 Social

National Cinematografic