Corcoduşe, zarzăre, gorgoaze, rogodele - oricum le-ai spune, copiii din ziua de azi n-au auzit niciodată de ele! În această dimineaţă, un puşti de 5 ani din cartierul bucureştean Titan a văzut pentru prima oară un pom încărcat cu corcoduşe, dar a crezut că sunt tot nişte decoraţii kitschoase atârnate de oamenii lui “Tanti Firea”.

copil_uimit_de_corcoduse.jpg

“Mă plimbam cu Tomiţă de mână când, în spatele unui bloc, a văzut un pomişor plin cu corcoduşe roşii”, povesteşte Geta Popescu, mama copilului. “A început să strige: ‘mami, mami, uite decolaţiile’, a pus tanti Filea decolaţii! A trebuit să-i explic că nu sunt globuri şi nici beculeţe, ci un fel de prune mai mici care cresc direct în pom şi se mănâncă. Ba chiar am cules una şi i-am dat-o s-o guste. Să fi văzut ce uimit era!”

Primăria Capitalei le atrage însă atenţia părinţilor că, cu ocazia Zilelor Corcoduşei (1-3 iulie), mai mulţi copaci nefructiferi din Bucureşti, de exemplu tei sau plopi, vor fi împodobiţi cu corcoduşe artificiale din polistiren şi sclipici. Consumul acestora nu este recomandat.Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 28.06.2017 15:07 Social

National Cinematografic