Copii de oraş! Un puşti a văzut prima oară corcoduşe în pom şi a crezut că sunt tot decoraţii puse de Firea

Corcoduşe, zarzăre, gorgoaze, rogodele – oricum le-ai spune, copiii din ziua de azi n-au auzit niciodată de ele! În această dimineaţă, un puşti de 5 ani din cartierul bucureştean Titan a văzut pentru prima oară un pom încărcat cu corcoduşe, dar a crezut că sunt tot nişte decoraţii kitschoase atârnate de oamenii lui “Tanti Firea”.

“Mă plimbam cu Tomiţă de mână când, în spatele unui bloc, a văzut un pomişor plin cu corcoduşe roşii”, povesteşte Geta Popescu, mama copilului. “A început să strige: ‘mami, mami, uite decolaţiile’, a pus tanti Filea decolaţii! A trebuit să-i explic că nu sunt globuri şi nici beculeţe, ci un fel de prune mai mici care cresc direct în pom şi se mănâncă. Ba chiar am cules una şi i-am dat-o s-o guste. Să fi văzut ce uimit era!”

Primăria Capitalei le atrage însă atenţia părinţilor că, cu ocazia Zilelor Corcoduşei (1-3 iulie), mai mulţi copaci nefructiferi din Bucureşti, de exemplu tei sau plopi, vor fi împodobiţi cu corcoduşe artificiale din polistiren şi sclipici. Consumul acestora nu este recomandat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
28 iunie 2017 13:07
Citește mai mult despre: copii corcoduse decoratii gabi firea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult