Copiii somalezi pleacă în vacanţă în tabere de refugiaţi

Cei mai norocoşi dintre copiii somalezi îşi vor petrece vacanţa în taberele de refugiaţi special amenajate de autorităţi. Este vorba de o nouă iniţiativă a guvernului somalez, care se confruntă cu o gravă criză de credibilitate în rândul copiilor. Premierului Mbeko Ofa Nigel a declarat că iniţiativa este parte a unui proiect mai amplu, prin care se urmăreşte distrarea copiiilor prin orice mijloace, chiar şi cu forţa acolo unde situaţia o impune.

Conştient de importanţa educaţiei pentru viitorul ţării, primul-ministru şi-a propus să implementeze în Somalia un sistem de distracţie occidental, după modelul celui de la Guantanamo. Într-un interviu acordat postului naţional de radio Somalia Today, pentru emisiunea Gaudeamus, Mbeko a declarat: ”Este obligatoriu ca toţi copiii să se joace, chiar cu preţul vieţii! Copilăria trebuie accelerată cu orice mijloace, pentru că ţara are nevoie de tineri sănătoşi şi vânjoşi. Nu mai putem să amânăm nici o secundă.”

Până acum programul de tabără pare să fie un succes. Departe de privirile invidioase ale părinţilor, micuţii supravieţuiesc jucându-se de-a piraţii şi răpind copii albi, totul sub supravegherea armatei somaleze. 24 din 24 de ore pe zi, o armată de insurgenţi înarmaţi până-n dinţi se asigură că micuţii nu stau prea mult la soare, beau apă la ore fixe şi dorm numai pe burtă. Prichindeii sunt mari amatori de tabără şi se duelează între ei, iar odată ajunşi în fruntea ierarhiei organizează lovituri de stat şi epurări etnice, de-i fac invidioşi până şi pe militarii care-i supraveghează.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 mai 2010 22:26
Citește mai mult despre: Somalia tabara vacanta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult