Corectitudine politică! Nu se mai numesc câini maidanezi, ci câini freelanceri

Vești bune pentru cei care au înțeles din timp că am folosit expresii nu prea cumsecade pentru prietenul cel mai bun al omului, câinele. O nouă directivă a CNCD informează că termenul corect pentru câine maidanez va fi, de la 1 noiembrie, „câine freelancer”.

„Este un termen neutru care nu indică nimic neplăcut. Maidanez insinua că stătea pe maidane, ceea ce nu este adevărat pentru toți câinii fără stăpân. Unii stau la azile de animale, alții în jurul blocurilor sau prin preajma șantierelor de construcții, oferind un serviciu important pentru comunitate, respectiv alungarea pisicilor maidaneze”, a declarat Csaba Astalosz.

Acesta a ținut să precizeze că noua directivă nu are nicio legătură cu faptul că și el are o zgardă la gât pe care scrie PSD și că latră la comandă politică, de fiecare dată când i se cere. „Puteți să insinuați ce vreți atâta timp cât folosiți cuvintele aprobate de stat, în caz contrar mă văd nevoit să vă amendez, mai mult din principiu, că libertatea de expresie mă face să vomit necontrolabil”, a spus președintele CNCD.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

4 noiembrie 2019 11:11
Citește mai mult despre: maidanez

Alte articole

Vezi mai mult