Corporatiştii cer ca Paştele să fie sărbătorit joi, pentru că ei muncesc duminică

Printr-o petiţie de tip circulară cu memo ataşat, câteva mii de corporatişti din Pipera au solicitat Patriarhiei ca măcar anul ăsta Paştele să fie serbat joi, pentru duminică au un deadline important şi oricum ei duminica sunt la birou.

Corporatiştii susţin că joi ar fi ideală pentru a serba Paştele, mai precis între orele 15:00-15:30, când taskurile sunt ceva mai puţine şi cel mai bine ar fi ca Înălţarea să fie serbată în aceeaşi zi, pe la 18:00, într-o scurtă pauză de ţigară, pe palier.

“Din estimările noastre, absolut toate aceste sărbători religioase pot fi comasate într-una singură, numită Jesus Day, în care putem aniversa faptul că s-a născut, a vindecat prostituate, a fost bătut şi ucis şi aşa mai departe”, spune Mihai T, corporatist.

Petiţia corporatiştilor a fost respinsă de Patriarhul Daniel, care a motivat că a fost “timbrată insuficient”, catalogând tentativa corporatiştilor drept “o manevră murdară de a separa Biserica de banii care i se cuvin”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
8 aprilie 2015 14:04

Alte articole

Vezi mai mult