Corporatiştii din Pipera şi-au făcut mânăstire:Trăiesc în chilii-birou şi se laudă cu slujbele!

O sectă periculoasă de fanatici ai muncii, cunoscuţi drept Corporatiştii din Pipera, şi-a înfiinţat propria mânăstire şi refuză să-şi mai părăsească chiliile-cubical. Reprezentanţii religiei stranii venerează munca şi se laudă peste tot cu titlurile pompoase ale propriilor slujbe.

„Eu am fugit de-acasă la 18 ani şi am venit la Bucureşti, la prima slujbă. În momentul ăla parcă mi s-au deschis ochii”, susţine Jon Ivaşcu, unul din capii mişcării religioase a corporatiştilor.

Adepţii cultului corporatiştilor ţin predici în powerpoint şi asistă cu evlavie la îndelungi comunicate venite „de sus”, în sălile de şedinţă transformate în catedrale ale trudei.

Potrivit experţilor, corporatiştii manifestă comportament specific fanaticilor. Aceştia se roagă zi de zi să li se dea cât mai multă muncă şi intră cu veneraţie în sediile în care lucrează, executând gesturi rituale: Mişcă un badge în sus şi-n jos, apasă coduri magice şi periodic se împărtăşesc cu apă de la dozator.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
19 februarie 2014 04:02

Alte articole

Vezi mai mult