Corturile de prim-ajutor din Vaslui fac transplanturi de ficat la ordinea zilei

Autoritățile au recurs la această măsura de urgență pentru că tot mai mulți vasluieni pleacă de la cârciumă pe picioare iar pe drum le cedează ficatul. Primarul Grigore Lișiță ne explică de ce sunt necesare aceste corturi de prim-ajutor în Vaslui: „La noi, cetățeanul e mereu pe primul plan, chiar dacă suntem vasluieni. Uneori se întâmplă să te lase ficatu-n drum când ți-e lumea mai dragă. Poate ești pe drum, vii de la cârciumă și afli că trebuie să te duci la o băută. Ce faci? Nu mai bei? Nu se poate!”

Încă de la intrarea în cortul de prim-ajutor, pacienții sunt întâmpinați cu maximum de profesionalism disponibil. Primarul Lișiță ne explică modul cum funcționează aceste puncte de prim-ajutor: „Bei o cană de apă rece şi te urci repede pe masă. Restul decurge de la sine.”

În ce privește programul de lucru, tot primarul ne asigură că nu sunt motive de îngrijorare. „E tot timpul o femeie acolo, dar dacă nu se descurcă mai cheamă şi un paznic să o ajute. Paznicul e specializat în nașteri subacvatice și mamografii, dar a început să se descurce bine și pe partea de neurochirurgie. Oricum, dacă pacientul nu e mulțumit de rezultat poate să oprească pe cineva pe trotuar ca să afle și o a doua părere.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 octombrie 2011 19:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult