Cozi infernale la benzinării, după ce s-a zvonit că se scumpesc cărbunii de grătar

Este din nou plin pe la benzinării, cu cozi care se întind pe kilometri întregi. Toate acestea după ce în cursul serii trecute pe rețelele de socializare a circulat o știre conspirativă care susținea că se scumpesc cărbunii de grătar. Toate acestea cumva legate de faptul că Donbass, o regiune din Ukraina aflată acum sub ocupație rusă, este un loc unde se produc foarte mulți cărbuni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a avut în această dimineață o declarație de presă în care a încercat să dea asigurări că nu există un pericol pentru România în privința cărbunilor de grătar. „Vreau să vă asigur că sunt stocuri suficiente de cărbuni pentru 16 luni, noi nu importăm cărbuni. În plus, dacă se termină, încă mai avem ceva păduri, avem ce arde, rog populația să stea liniștită”.

Sâmbătă dimineața un sac de cărbuni de 5 kg se vindea cu aproximativ 15 lei dar acum în mai multe benzinării prețul acestuia a ajuns și la 50 de lei. Oamenii au venit să cumpere cărbuni cu ce au putut, remorci, tomberoane și, într-un caz excepțional în județul Mureș, cineva a încercat să parcheze un marfar în benzinărie să cumpere câteva vagoane să-i ajungă să facă grătar până în 2080.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

27 martie 2022 12:52
Citește mai mult despre: carbuni cozi gratar panica

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult