Craiova: 80 de ninja și 400 de samurai s-au înfruntat la Festivalul de Reconstituire Istorică

Cea de-a opta ediție a Festivalului de Reconstituire Istorică de la Craiova a atras și anul acesta numeroși entuziaști, fani ai istoriei, oameni costumați dar și curioși. În confruntarea finală, cea care a încheiat festivalul, s-au luptat 80 de ninja cu 400 de samurai.

„Ninja, care proveneau dintr-o castă de pe lângă Băilești, au atacat la apusul soarelui, profitând de noaptea ce se așternea printre blocuri. Daimyo-ul de la Bârca a dat alarma iar Shōgunul Craiovei și-a chemat toți vasalii, din oraș dar și din Cârcea, Ișalnița și Podari și au rezistat eroic. Când a venit poliția, cei rămași au spus că morții și-au făcut sepukku, de-aia au o sabie înfiptă în ei”, a povestit Gaijin Căldărar, organizatorul evenimentului.

Bătălia evocă o întâplare reală, petrecută în perioada medievală a Olteniei, adică în urmă cu trei ani, în care mai multe clanuri s-au luptat pentru supremație și titlul de Shōgun. Supraviețuitorii au fost premiați de supremul lider Togukawa, care le-a oferit moșii și 200 de koku de orez la fiecare luptător.

Scris de Ef
16 iulie 2019 11:07
Citește mai mult despre: Craiova

Alte articole

Vezi mai mult