Criză de sânge în sistemul medical. În spitalul din Tecuci se fac transfuzii cu muștar

Criza de sânge din sistemul medical naște soluții inedite. La spitatul din Tecuci, de exemplu, medicii au ajuns, în lipsă de altceva, să facă transfuzii cu muștar. ”Suntem în Moldova, deci șansele unui donator nealcoolizat tind spre zero. Iar dacă tot avem celebrul muștar de Tecuci, soluția folosirii lui în loc de sânge a venit de la sine”, spune directorul spitalului.

Ghiocel Asimionesei, unul dintre pacienții căruia acum îi curge muștar prin vene este cât se poate de încântat de soluția medicilor. ”De când cu transfuzia asta, nu mai am nevoie de muștar la mici. Și toată mâncarea are un alt gust, mult mai plăcut. E ca și cum aș încinge totul în muștar, ceea ce e senzațional. Ce-i drept, am o poftă incontrolabilă de mici, dar vorba aia, cine n-are? Chiar nu mă plâng.”

Vestea că la spitalul din Tecuci se fac transfuzii cu muștar s-a răspândit rapid și acum sunt foarte multe persoane care vor un astfel de tratament. ”Vin persoane care n-au nici o problemă, dar pur și simplu au auzit de creșterea calității vieții după o transfuzie cu muștar și vor și ei. Până la urmă, criza asta de sânge s-a transformat în ceva pozitiv”, constată directorul spitalului din Tecuci.

Scris de Calin
9 august 2016 11:08

Articole asemanătoare

Vezi mai mult