Criza economică a dat naştere unui nou job: depunătorul de CV-uri

Fără s-o ştie, guvernul Boc a creat prin măsurile luate de la investire o groază de noi locuri de muncă. Nu singur, ce-i drept, ci în colaborare strânsă cu criza economică. Din păcate, toate aceste noi locuri de muncă sunt pentru acelaşi post: depunător de CV-uri. Performerul pe 2009 este un bărbat în vârstă de 44 de ani şi cu zece ani de experienţă profesională, care a trimis anul trecut 6.946 de CV-uri.

Datele au fost furnizate pentru Realitatea.net de site-ul de recrutare Bestjobs.

Depunătorul de CV-uri e un fel şomer, doar că acesta chiar munceşte în timpul orelor de şomaj. Practic, cel mai prolific depunător de CV-uri al anului 2009 a trimis, în medie, 200 de CV-uri pe zi, în condiţiile în care a muncit şi în week-end-uri şi nu şi-a luat nici măcar o zi de concediu.

„Sunt foarte fericit pentru că mi-am păstrat job-ul de depunător de CV-uri pe tot anul 2009. Şi, fără falsă modestie, cred că mă voi menţine în postura asta şi întreg anul 2010. Nu e muncă uşoară, riscul să fi ofertat cu un alt job după ce depui aproape 7.000 de CV-uri e enorm. Nu e pentru oricine acest job, depunător de CV-uri”, ne-a declarat, în exclusivitate, performerul anului 2009. Acesta este un om foarte modest, motiv pentru care a preferat să rămână anonim. Cel mai probabil tocmai pentru a nu risca angajarea şi a-şi pierde, astfel, job-ul de depunător de CV-uri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
3 mai 2010 13:22
Citește mai mult despre: criza loc de munca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult