Criză financiară! BNR a anunţat că n-are să dea rest la o hârtie de 500

În ciuda asigurărilor date de guvernanți și de economiști criza economică din România s-a adâncit în ultimul trimestru. BNR a avertizat încă din septembrie cu privire la inflație și dezechilibru macro-monetar și acum a dat un nou semnal dur pe piață: nu avem să dăm rest la o hârtie de 500.

Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat că economia a încetinit ritmul de creștere prognozat și nu prea s-a făcut vânzare motiv pentru care nu sunt aproape deloc bani în casă. În plus, încă din august, oamenii au început să vină cu hârtii mari la bancă și nu prea mai sunt bani.

Situația dezastruoasă a economiei va fi mascată partial de apariția hârtiei de 20 de lei, mișcare salutată de prostime pe motiv că are o femeie în poză ceea ce e cumva important într-o Europă unde femeile sunt pe bani de vreo câteva secole. În realitate însă este un prilej pentru BNR de a mai tipări bani să fie inflația și mai mare, astfel încât până în 2024 restul la o hârtie de 500 de lei să poată fi dat și-n fise de 50 și 100 de lei.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

28 noiembrie 2021 09:32
Citește mai mult despre: 500 lei BNR

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult