Oriunde apare o criză răsar şi speculanţii care profită de ea! De data aceasta, penuria de hârtie igienică i-a îmbogăţit peste noapte pe pieţarii din Obor. Aceştia au început să-şi vândă rezervele de coceni, dar nu oricum, ci la preţuri exorbitante: 10 sau chiar 15 lei bucata.

coceni_ff_moi.jpg
"10 lei pentru un cocean mi se pare cam mult, dar când ai nevoie, ai nevoie! Hârtie igienică nu mai avem, ziare nu mai apar, la cine să apelăm şi noi?", se întreabă Eugen, pensionar.

"Mare noroc am avut cu iarna asta blândă, că altfel cocenii ăştia erau băgaţi de mult în sobă. Aşa, îi vindem la Obor, facem şi noi un ciubuc. Da' nu putem să-i dăm mai ieftin, că-s puţini, ne mai trebuie şi nouă... Mă înţelegi, mămică", spune Maria, ţărancă din Băleni, Dâmboviţa. "Plus că uite ce moi sunt. Zewa, nu glumă. Pune mâna! Ăştia sunt 10 lei bucata, sau trei la 20 de lei."

Experţii ne sfătuiesc să nu cumpărăm decât strictul necesar de coceni, pentru că preţul acestora va scădea foarte mult în aprilie, odată cu apariţia frunzelor de brusture.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 12.03.2020 16:04 Social

National Cinematografic