Criză în spitale: de-acum pacienții trebuie să vină și cu medicul de-acasă

Promisiuni fără acoperire din partea guvernanților. În timp ce la televizor se anunță creșterea bugetului pentru sănătate, în spitalele din România situația este disperată. Pacienții trebuie să aducă majoritatea produselor medicale de acasă, începând cu medicamentele și terminând cu doctorii. 

„Spitalul este modern, am investit în el din fonduri europene și de dezvoltare regională dar, din păcate, asta nu a dus la mărirea salariilor doctorilor. Majoritatea au plecat în Franța sau Germania și trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, spune Ioan Bragadiru-Câlnău, directorul Spitalului Județean Ilfov. Pacienții spun că au ajuns să plătească în spitalele de stat mai mult decât în cele particulare. „Am avut două preinfarcturi, m-am înscris pentru o operație la inimă. Mi s-a cerut să vin de acasă cu anestezic, pansamente, mânuși, bisturie și un cardiolog, dar mai bine cu doi, că poate unul se strică și e bine să ai rezerve”, a declarat Tudor Iancu, un pacient. 

Specialiștii în medicină spun că, dacă situația va persista, sistemul de sănătate va deveni atât de subfinanțat încât pacienții vor trebui mai întâi să-și construiască un spital dacă vor să aibă parte de tratament, abia apoi să vină cu alte pretenții. 

Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat episodul de duminică, urmărește-l în secțiunea Times New Roman TV.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

28 octombrie 2014 13:52
Citește mai mult despre: doctor spaga spital

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult