Criza refugiaţilor. România a făcut un gard la graniţă, dar s-a prăbuşit

Eşec după eşec. România a preluat modelul vecinilor şi a construit un gard la graniţa cu Serbia, dar gardul s-a prăbuşit după doar 3 ore. Proiectul prevedea ca gardul să aibă fundaţie de beton armat, şi o înălţime mai mare decât a Marelui Zid Chinezesc, dar în timpul construcţiei s-a furat cimentul. Constructorul se dezvinovăţeşte şi dă vina pe un beţiv, care s-a împiedicat şi a căzut pe gard, punându-l la pământ.

Au fost şi alte erori de construcţie. În loc de sârmă ghimpată, gardul avea sfoară, explicaţia fiind lipsa de fonduri. Nici răchita din care erau construite porţiuni din gard nu era conformă cu standardele, având găuri mari, prin care putea trece orice. O mare secţiune din gard a luat foc, din cauza unei ţigări aruncate neglijent de unul din muncitori. În total gardul a costat 3 miliarde de Euro, 100.000 Euro era contractul iniţial, restul banilor au fost sifonaţi prin acte adiţional.

“O mare problemă e că imediat ce am făcut gardul, au venit unii şi l-au umplut cu afişe pentru concertele de Crăciun ale lui Bănică, şi din cauza greutăţii imense a afişelor, gardul a căzut”, explică Geo Lemandroi, şeful de şantier. Pentru că gardul e la pământ, în acest moment se pare că România este apărată doar de dârzenia locuitorilor şi de sărăcie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
23 septembrie 2015 16:37
Citește mai mult despre: gard refugiati serbia sirieni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult