Crucea de pe Caraiman, finalizată după 90 de ani! A fost inaugurat și cocalarul care-o poartă la gât

Ce Sfinxul? Ce Babele? Primăria din Bușteni le-a pregătit turiștilor care vor ajunge pe Valea Prahovei o priveliște care-i va lăsa cu adevărat cu gura căscată. După mai bine de 90 de ani, celebrul monument de pe Caraiman a fost în sfârșit terminat: a fost inaugurat și cocalarul care poartă crucea de pe Caraiman la gât.

”Puțină lume știe, dar ăsta e monumentul original, un cocalar cu o cruce imensă la gât”, a explicat primarul din Bușteni. ”Doar că în anii ‘20 n-au fost destui bani, așa că nu s-a putut face decât crucea. Acum însă am reușit să obținem fonduri de la UE pentru turism și am folosit toți banii pentru a face și cocalarul. O zi istorică nu doar pentru Bușteni, ci pentru toată România!”

Primarul spune că intenționează să facă monumentul de pe Caraiman și mai grandios decât e acum. ”La poalele Cocalarului de pe Caraiman vreau să construim din rocă un munte de coji de semințe, pentru mai multă autenticitate”, a anunțat acesta. ”Iar apoi vrem să lansăm o licitație pentru încă un ansamblu statuar, căruia să-i spunem Garoiul de pe Caraiman. Visul meu e ca lângă Bușteni să avem un Mount Rushmore de România, dar nu cu președinți, ci cu cocalari și garoi.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
31 mai 2017 18:05
Citește mai mult despre: Caraiman cocalar Valea Prahovei

Alte articole

Vezi mai mult