Cuba, plină de români care și-au înscenat moartea ca să scape de deschiderea de an școlar

Cuba devine din nou atractivă pentru oameni din afara ei care doresc să-și piardă urma. În această perioadă majoritatea celor care ajung acolo sunt români care și-au înscenat moartea ca să scape de deschiderea de an școlar.

„Nu este deloc dificil să constați că deschiderea de an școlar este o activitate îndreptată împotriva oamenilor de rând. În primul rând este programată la o oră la care lumea ar trebui să fie la muncă. Știi, locul în care se produc bani și taxe ca să poți plăti salarii la profesori și alt personal angajat în școli. Care are timp de festivități”, spune Iancu Dan, un cetățean care a folosit un nume inventat pentru a nu-și deconspira adevărata identitate.

„La deschiderea de an școlar apar exact persoanele pe care nu vreau să le văd decât dacă este absolut necesar. Polițistul, pompierul, popa. Și dirigintele clasei sau învățătorul, oameni care niciodată nu te cheamă la o discuție ca să-ți dea o veste bună, dimpotrivă. Toți crainicii de vești proaste sunt adunați la un loc”, spune și Marcel Diaz Constantin, un nume care probabil nici el nu este real, ce a acordat un interviu dintr-o locație nespecificată din Cuba.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
5 septembrie 2022 06:50
Citește mai mult despre: an scolar Cuba moarte

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult