Cum e să-ţi iei bătaie la slujbă

Un preot de la o biserică din Craiova a fost agresat de nişte cerşetori în timpul slujbei. Se pare că popa încercase să-i alunge pe cerşetori – îndemnându-i probabil să-şi caute o slujbă, alta – dar cerşetorii, mai mulţi şi mai mai puternici – vreo şapte picioare şi nouă mâini în total – l-au dovedit până la urmă.

Cerşetorii dau vina tot pe preot, pe care îl acuză că nu-i lasă să-şi facă treaba. Iată de declară unul dintre ei:

“Stăteam acolo, pe trepte, cu piciorul drept legat cu o faşă sub, mă scuzaţi, fund, când popa a început să vorbească urât cu noi, de parcă am fi ultimii oameni, de parcă n-am avea şi noi orgoliul nostru. Noi ne făceam doar datoria. Credeţi că nu mi-ar fi fost şi mie mai uşor să stau acasă şi să mă uit la televizor? Numai cine nu munceşte nu cerşeşte.”

Preotul a încasat-o zdravăn, dar medicii sunt de părere că n-ar fi păţit-o aşa de rău dacă n-ar fi întors şi celălalt obraz. “Practic, a căutat-o cu lumânarea”, a declarat un martor.

Oricum, preotul e foarte sictirit de tot ce s-a întâmplat şi a ameninţat că o să-şi mute biserica – poreclită şi Ştiinţa – la Drobeta Turnu Severin dacă nu i se asigură toate condiţiile în Craiova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 martie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult