Cum poţi să trăieşti fără metrou

O călătorie cu metroul în Berlin costă 2,40 euro. Cu alte cuvinte, vreo 100.000 de lei, cam cât un drum cu taxiul prin Bucureşti. Şi aici nu e vorba de vreun metrou rechin, genul de metrou pe care îl găseşti oprit în faţa gării sau lângă aeroport, special pentru turiştii naivi, care nu cunosc oraşul. Pur şi simplu ăsta e preţul standard al unei călătorii cu mijloacele de transport în comun din Berlin.

Aici, cerşetorii merg la sigur, ei ştiu că în metrou găsesc numai oameni cu bani, din ăştia care se sparg în figuri cumpărându-şi cartele care mai de care mai extravagante. Cum sunt abonamentele pe o lună, de exemplu, care costă 72 de euro. Practic, metroul e un fel de Bamboo pe şine.

În Berlin, omul de rând merge cu bicicleta. Cu 30 de euro, adică vreo 12 călătorii cu metroul, îţi iei o bicicletă la mâna a doua din Mauerpark.(Adică din Parcul Zidului, în fiecare duminică se ţine acolo un talcioc). Se merită sa faci aşa. Cartelele de metrou le consumi într-o săptămâna. Bicicletă, în schimb, o să te ţină două săptămâni, poate chiar trei, dacă ai noroc.

Eu n-am avut, tocmai mi s-a rupt lanţul. Cred că a alergat-o cam mult fostul proprietar. Cine ştie, o fi făcut taximetrie cu ea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
19 noiembrie 2009 16:11

Alte articole

Vezi mai mult