Cum s-a protestat împotriva încălzirii globale

Azi e ultima zi a Conferinţei ONU de la Copenhaga, ecologiştii se pot întoarce liniştiţi la casele lor. Bineînţeles, câţi au mai rămas, pentru că răcirea globală şi ninsorile globale de zilele astea au cam făcut victime.

 

Se pare că liderii politici au pus Convenţia în decembrie, la Copenhaga, special ca mai scape de ecologiştii care protestează în pielea goală. Spitalele sunt pline acum de membri Greenpeace care au făcut pneumonie.

Nu m-ar mira ca următorul summit să fie în Islanda sau, mai rău, la Întorsura Buzăului.

Şi acum, câteva cuvinte despre felul în care s-a protestat:

Ecologiştii din învăţământ au dat un ultimatum: „Dacă nu opreşte nimeni topirea calotelor polare, vom fi nevoiţi să îngheţăm anul şcolar”.

Anarhiştii s-au legat cu lanţurile de nişte şine de cale ferată, ceea ce n-a fost din cale-afară de inspirat. În zonă se găseau probabil şi ţigani din România, pentru că peste noapte cineva a furat şinele cu tot cu lanţuri.

Sindicaliştii de la SNCLR Frăţia au venit cu un sicriu pe care scria mare „CLIMA”, iar fermierii au adus de funie o junincă. La un moment dat, vaca s-a bălegat, ceea ce i-a făcut pe ecologişti să sară la bătaie. Potrivit lor, o vacă eliberează, atunci când se balegă, mai multe gaze cu efect de seră decât o maşină cu motor diesel. Întâmplător, posesorul unui Opel Vectra aflat în zonă a auzit discuţia şi, având impresia că cineva l-a făcut bou, a sărit şi el la bătaie.

 

Cel mai rău a fost atunci când forţele de ordine s-au băgat să potolească spiritele. Jandarmii danezi au împărţit beţişoare şi bastonaşe în stânga şi-n dreapta, cei mai şifonaţi ieşind nişte cerşetori aflaţi întâmplător prin zonă. Se pare că forţele de ordine i-au luat şi pe ai drept prostestatari. Mai exact, când i-au văzut aşa de slabi au crezut că fac greva foamei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
18 decembrie 2009 13:50
Citește mai mult despre: Copenhaga ecologisti incalzirea globala ONU proteste

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult