Cum să ne ferim de gripa porcină

Peste patru milioane de români s-ar putea alege, în viitorul apropiat, cu virusul gripei porcine, estimează specialiştii. Cei mai expuşi sunt copiii şi tinerii, spun medicii, care, nu-mi explic de ce, par să fi uitat complet de pensionari.

 

Probabil din cauză că aceştia din urmă pur şi simplu nu au bani pentru a ieşi din casă şi a ajunge în locuri aglomerate, unde să aibă şi ei şansa să ia virusul.

Oricum, de multe ori alarmele sunt false. N-ar trebui să intrăm în panică dacă vedem, în lunile următoare, o grămadă de porci infestaţi. Mulţi dintre ei se dau loviţi din cauza Ignatului, îşi fac rost de tot felul de scutiri medicale ca să scape de cuţit.

Transmiterea virusului în rândul copiilor este, totuşi, o problema reală. La cum s-a răspândit gripa în şcoli, ai zice că elevii şi-o dau de la unul la altul mai ceva ca leapşa. Specialiştii îi îndeamnă pe părinţi să nu îşi mai trimită copiii bolnavi la şcoală, în special noaptea, când clădirea este oricum închisă, iar paznicul doarme inofensiv în gheretă.

Din contră, spun medicii, copiii infectaţi cu virusul gripei porcine ar trebui să stea sub supraveghere. Deşi ştiu, e greu, în astfel de momente cauţi să te retragi într-un loc în care nu te vede nimeni, ca să-ţi sufli nasul.

De asemenea, medicii recomandă ca bolnavii să nu ia medicamente după ureche, ci mereu să le bage în gură, după care să bea apă, pentru ca pastila să se ducă pe gât mai uşor.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
27 octombrie 2009 23:13
Citește mai mult despre: gripa porcina Romania sfaturi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult