Cum să scapi de mirosul de transpiraţie al călătorilor din mijloacele de transport în comun

A venit căldura şi, odată cu ea, mirosul intens de transpiraţie al călătorilor din mijloacele de transport în comun. Subit, banala călătorie cu tramvaiul sau autobuzul a devenit o provocare pentru nasul multora dintre noi: 99% transpiraţie şi 1% ţinut de respiraţie. „Vara nu-i ca iarna”, cum ar spune Băsescu. Ce-i drept, toată lumea transpiră, însă problema e că, mai întodeauna, mirosul de transpiraţie al celorlalţi este mai puternic şi mai pestilenţial decât al tău.

Ca să prevină situaţiile nedorite, RATB-ul vrea să emită bilete speciale pentru cei care miros intens a transpiraţie. Acestea vor costa mai mult şi vor fi acordate doar pentru anumite linii de autobuze, tramvaie şi troleibuze, probabil doar pentru cele care nu ajung în centrul oraşului. Cei care miros a transpiraţie şi vor fi prinşi cu bilete normale vor fi amendaţi drastic. Totodată, RATB-ul vrea să desfiinţeze barele şi mânerele de susţinere care se află peste nivelul umărului, astfel încât nimeni să nu mai stea cu subraţul la vedere.

Până când RATB-ul va pune în practică intenţiile sale, TNR vă oferă câteva sfaturi care vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste vară.

Fă mirosul tău de transpiraţie mai puternic decât al altora. Cu puţină imaginaţei şi cu o mare economie de săpun şi apă, mirosul tău de transpiraţie poate deveni mai puternic decât al altora. După cum ne sfătuiesc şi specialiştii, e mai bine să te evite alţii pe tine decât să-i eviţi tu pe ei. Başca, după câteva zile oricum te vei obişnui cu mirosul tău şi vei deveni imun la el.

Fă cât mai frecvent duşuri reci. Că tot e cald afară, nu strică nişte duşuri reci (nu abuza însă de săpun, pentru a nu intra în conflict cu recomandarea anterioară). Insistenţa ţi-ar putea fi răsplătită cu o răceală care să presupună şi nas înfundat. Este tot ce ai nevoie pentru a deveni imun la mirosul de transpiraţie al altora.

Purtaţi măştile pe care le-aţi achiziţionat pe perioada gripei porcine. Foarte multă lume încă are în dotare măşti pentru acoperirea nasului şi gurii din perioada gripei porcine. Pe lângă faptul că te protejează de mirosul de transpiraţie, masca poate avea şi un important efect psihologic asupra celorlalţi călători, care vor presupune că ai vreo boală nasoală şi vor evita să stea în preajma ta.

Fă-ţi legitimaţie de controlor! Cei care miros a transpiraţie merg, de regulă, fără bilet, deci dacă au impresia că vine controlorul peste ei cel mai probabil vor coborî la prima staţie.

Comportă-te în autobuz ca Giovanni Becali în studioul B1TV cu Cartianu. Un discurs în stilul lui Giovanni Becali, dacă e convingător, te poate scăpa de multe probleme: „Puţi, bă săracule! Eu miros a Calvin Klein, tu miroşi a transpiraţie! Puţi mă, mi-e silă să stau lângă tine!” Evident, Calvin Klein va fi înlocuit cu numele unui alt parfum, după caz.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
27 mai 2010 22:00
Citește mai mult despre: miros RATB sfaturi transpiratie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult