Cuminţenia Pământului va fi expusă pe marginea DN1 în blocajul din Buşteni, s-o vadă toţi românii

Controversa privind mutarea „Cumințeniei Pământului” la Muzeul Satului s-a rezolvat într-un mod inedit, după ce un expert din ministerul Transporturilor a propus o soluție alternativă. „Cea mai vizitată zonă din țară este Valea Prahovei, nu Muzeul Satului. Sigur, și acolo sunt blocaje, dar nu se compară la numărul de turiși”, a spus acesta.

Astfel, „Cumințenia” va fi amplasată în Bușteni, cam pe lângă hotelul de neam prost al primarului din zonă. Lângă ea va fi pusă și o găleată în care oamenii să arunce fise din mașină și să-și pună o dorință. „Ne dorim să devină un obiectiv turistic la fel de important ca crucea aia de sus”, spus entuziasmat primarul, care a anunțat că va face o inaugurare cu lăutari, grătare și un concert de Marcel Pavel.

Dacă inițiativa se va dovedi un succes, atunci sculptura va sta acolo până în mai, când va fi mutată la bariera de la Cernavodă. „Ea are o simbolistică aparte, îți arată cum trebuie să stai în mașină când aștepți să se construiască autostrăzi și să vină poliția să-i aresteze pe cocalari”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

6 noiembrie 2016 13:35
Citește mai mult despre: busteni cumintenia DN1

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult