Cuplurile care nu pot avea un câine sunt încurajate să adopte un maidanez

O nouă iniţiativă lăudabilă a Primăriei Capitalei! Pentru a rezolva problema câinilor abandonaţi, municipalitatea a decis ca, de la 1 iulie, cuplurile care nu pot avea un câine al lor să poată adopta un maidanez. Acest lucru era posibil şi până acum, dar se cerea un dosar extrem de complicat iar aprobarea adopţiei putea dura şi ani de zile. În plus, deseori se întâmpla ca, după adopţie, cuplul să reuşească să aibă şi propriul lui câine, moment în care nu îşi mai dorea să mai crească şi maidanezul.

Primăria vrea astfel să vină şi în sprijinul cuplurilor care s-au chinuit ani de zile să aibă un câine, au fost la clinici veterinare din Occident sau au recurs la tratamente, dar fără niciun succes. Medicii spun că în asemenea cazuri de obicei unul dintre parteneri e de vină, dar dintr-o jenă nejustificată preferă să treacă problema sub tăcere; adopţia unui maidanez ar pune însă capăt problemelor lor.

Există însă şi critici. Mulţi spun că în acest fel se deschide calea adopţiilor internaţionale de maidanezi, extrem de riscante deoarece în acest fel li se pierde urma şi, conform autorităţilor, mulţi ajung să fie văzuţi pe site-uri de zoofilie. Alţii critică iniţiativa Primăriei deoarece adopţiile de maidanezi sunt momentan permise doar cuplurilor căsătorite, fiind astfel inaccesibile cuplurilor de acelaşi sex sau persoanelor singure, dar care dispun de mijloacele necesare creşterii unui câine. S-a mai sugerat şi că ar trebui să fie obligatoriu să i se spună câinelui, atunci când ajunge la maturitate, că a fost adoptat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 iunie 2012 03:06

Alte articole

Vezi mai mult